MIJN WERK

Mijn werk is overwegend gemaakt van aardewerkklei, dat tijdens het bakken een dieprode kleur krijgt. Deze ijzerrijke klei werkt als een donker contrast met de witte engobe-laag die ik eroverheen aanbreng. Dit wordt als het ware mijn canvas waarop ik mijn decoraties in verschillende fasen met meerdere lagen gekleurd slib aanbreng.
Ik houd van het maken van functioneel werk waarbij de gebruiker in contact komt met de dik gelaagde decoraties.

Galerij slibdecoratie
In het onderstaand werk breng ik mijn decoraties vanuit gevoel en op spontane wijze aan op de werkstukken. Soms maak ik van te voren globale tekeningen om die sfeer te pakken te krijgen om vervolgens die tekening te laten voor wat ze zijn en gewoon aan de slag te gaan.

Galerij slibdecoratie bloemen
Ik kan erg genieten van prachtige bloemenborders waarin een groep met Echinacea, wat mij betreft, eigenlijk nooit mag ontbreken. Het statige, majestueuze maakt dat het een van mijn favoriete bloem is. 
Maar ook een groep Telekia’s vind ik prachtig! Vooral als de wind met de bloemblaadjes aan het spelen is.  

Voor het werk hieronder maak ik zeer gedetailleerde tekeningen, vaak van bloemen uit eigen tuin. 

Galerij sgraffitodecoratie
In tegenstelling tot het vaak functionele keramiek neemt ik ook de vrijheid om te experimenteren met andere decoratietechnieken. Deze decoratie-experimenten omvatten vaak de sgraffitotechniek waarbij ik in tegenstelling tot het opbouwen van decoraties met dikke lagen gekleurd slib juist lagen verwijder door deze weg te krassen, waardoor de onderliggende donkerrode terracottaklei zelf zichtbaar wordt. Het reliëf dat hierdoor ontstaat wordt verder benadrukt in de laatste stook door de toepassing van specifieke glazuren.

Uiteindelijk kun je wel zeggen dat ik gefascineerd ben door het gebruik van tactiele oppervlaktestructuren in mijn keramiek door zowel additieve als reductieve oppervlaktetechnieken te gebruiken die het spel met kleuren nog meer benadrukken.